Uusi hankittava auto

Uusi hankittava auto

Pitääkö hankittavan auton olla uusi?

Hankittavan auton pitää olla ensirekisteröimätön. Romutuspalkkion voi saada myös varastoautoihin ja ns. punakilpisiin esittelyautoihin, jos niitä ei ole ensirekisteröity.

Voinko hyödyntää romutuspalkkion millaiseen uuteen autoon tahansa?

Jos auton käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi), uudelle autolle ei aseteta päästörajaa ja palkkio on 2 500 euroa. Muiden käytövoimien osalta romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km. Romutuspalkkio on näille autoille 1 500 euroa.

Voiko romutuspalkkion hyödyntää osamaksulla ostettavaan autoon?

Kyllä voi. Tällaisessa tapauksessa auton omistajaksi kirjataan rahoitusyhtiö osamaksusopimuksen ajaksi, mutta riittää, että auton haltija on romutuspalkkion saaja.

Missä kaikissa autoliikkeissä saan romutuspalkkion uudesta autosta?

Romutuspalkkiokampanjassa ovat mukana kaikki uusia autoja myyvät autoliikkeet

Kuinka pitkä uuden auton toimitusaika on?

Jos auto tilataan tehtaalta, toimitusaika vaihtelee merkistä riippuen kuukaudesta jopa puoleen vuoteen. Tämän vuoksi auto kannattaa tilata mahdollisimman pian.

Jos uusi auto toimitetaan minulle vasta elokuun jälkeen, ehtiikö se vielä mukaan romutuspalkkioon?

Romutuspalkkiolla hankittavan auton tilaus- ja kauppasopimus on tehtävä elokuun loppuun mennessä.  Romutuspalkkio voidaan hyödyntää vain sellaiseen uuteen autoon, joka ehditään ensirekisteröidä 31.12.2018 mennessä.