En ny bil

En ny bil

Måste bilen som skaffas vara ny?

Den bil som skaffas ska vara oregistrerad. Skrotningspremie kan fås även för lagerbilar och för så kallade rödskyltade visningsbilar som inte registrerats ännu.

Kan jag få skrotningspremie för vilken ny bil som helst?

Skrotningspremie beviljas bara för att skaffa en ny bil som har koldioxidutsläpp på högst 110 g/km. Om bilen drivs helt eller delvis på en blandning med hög etanolhalt, metan, (jord- eller biogas) eller el (en helt eldriven bil eller en laddningsbar hybrid), ställs ingen utsläppsgräns för den nya bilen.

Kan man använda skrotningspremie till en bil som köps på delbetalning?

Ja det kan man. I detta fall registreras finansieringsbolaget som bilens ägare under delbetalningsavtalet, men om den som tar emot skrotningspremien är bilens innehavare är allt i sin ordning.

I vilka bilaffärer kan skrotningspremie fås för en ny bil?

I kampanjen skrotningspremie deltar alla bilaffärer som säljer nya bilar.

Hur lång är leveranstiden för en ny bil?

Om bilen beställs från fabrik, varierar leveranstiden beroende på märke från en månad upp till ett halvår. Därför ska en bil helst beställas så fort som möjligt.

Om en ny bil levereras till mig senare än augusti, hinner jag få skrotningspremie till den?

Ett beställnings- och köpavtal för en bil som skaffas med skrotningspremie ska tecknas före slutet av augusti månad.  Skrotningspremien kan använda bara för en ny bil, som registreras första gången senast den 31 december 2018.